Kuchnia

Stare przysłowie pszczół, ( Gucio z „Pszczółki Mai” ) mówi, że gdzie kucharek 6, to nie ma co jeść.  Ale w zasadzie jest to poniekąd prawda, bo moim zdaniem może tak być, ale totalnie przez organizację pracy w kuchni. Pewnie dlatego jedne restauracje są obarczone ciągłymi rezerwacjami i wtedy nawet trzeba je robić na miesiąc do przodu. Może to także zależy od dobrych kucharzy. Także są inne, które pomimo starań szefa kuchni i jego współpracowników nie mają takiego obrotu, albo sami kucharze mają to serdecznie gdzieś. Chyba trzeba się tym zająć, bo naprawdę ludzie chcą jeść. Szkoda, że już nie ma tradycji jedzenia niedzielnego obiadu w knajpie. Ja jeszcze to pamiętam.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *